Sve kategorije
EN

Početna>Vijesti>Industrijska dinamika

Montaža cevnog spoja rukavnog tipa

Vrijeme: 2022-06-08 Hits: 11


(1) Pponovo instaliran najvažniji link pre-ugradnja cijevi tipa čaura montaža direktno utiče na pouzdanost pečata. Posebni prekursori su općenito potrebni.oprema sa malim prečnikom može biti pre-sastavljen na klupi stege. Specifičan pristup je korištenje a montaža Kao matrica, matica, stezna čaura se mogu pritisnuti na cijev. Postoje uglavnom prolazne cijevi tipa rukavamontaža, čaura tipa kraj kroz spojnu glavu, čaura tipa trosmjerna cijev montažai druge vrste. TO JE utvrdili da čak i za seriju robe istog proizvođača, dubina konusne rupe namontaža često nije isti, što rezultira curenjem, a ovaj problem se često zanemaruje. Ispravan način je da koristite kakvu montaža se koristi na jednom kraju cijevi, a na odgovarajućem fiting tail je unaprijed instaliran sa istim tipom montaža, kako bi se u najvećoj mjeri izbjegli problemi sa curenjem. Krajnja strana cijevi treba biti u ravnini.

(2) Nakon što je cijev piljena, treba je ravnomjerno polirati na brusilici i drugim alatima, a neravnine treba ukloniti, očistiti i očistiti zrakom pod visokim pritiskom prije upotrebe.

(3) Prilikom predugradnje, koaksijalnost cijevi i montaža treba držati što je dalje moguće. Ako cijev previše odstupa, to će također uzrokovati kvar zaptivanja.

(4) Unaprijed instalirana sila ne bi trebala biti prevelika da je unutrašnja ivica čahure samo ugrađena u vanjski zid cijevi, a čahura ne bi trebala biti očigledna deformacija. Prilikom spajanja cijevi, montirajte prema navedenoj sili zatezanja. Sila stezanja čahure 6-1 je 64-1 15N, 16f MMR 259N, f18mm za 450N. Ako je deformacija omotača ozbiljna u predugradnji, efekat brtvljenja će se izgubiti.

 

IZabranjeno je dodavanje zaptivača i drugih punila. Neki ljudi da bi postigli bolji efekat zaptivanja, u omotaču kartice premazanom zaptivačem, zaptivač je gurnut u hidraulični sistem, što je rezultiralo blokadom hidrauličkih komponenti Yin nihole i drugim kvarovima.

 

(3) Prilikom spajanja cijevi, cijev bi trebala imati dovoljno dopuštene deformacije kako bi se izbjegla sila zatezanja cijevi.

 

(četiri) Prilikom spajanja cjevovoda treba izbjegavati izlaganje bočnoj sili, koja će uzrokovati labavo zaptivanje ako je bočna sila prevelika.

 

(pet) pri povezivanju cjevovoda treba biti dobro jednom i izbjegavati višestruko rastavljanje, inače će pogoršati performanse zaptivanja.

 

Preklopna cijev u obliku rukavamontaža instalacija

(1) Prvo se vrši kiseljenje cijevi iz Poglavlja 9;

 

(2) Izrežite cijev prema potrebnoj dužini sa mašinom za piljenje ili specijalnom mašinom za rezanje cevi i drugim alatima, apsolutno nije dozvoljeno rastvaranje cevi (kao što je sečenje plamenom) ili rezanje brusnim točkom; Uklonite neravnine unutar i izvan kraja cijevi, metalne strugotine i prljavštinu; Uklonite sredstvo protiv hrđe i prljavštinu cijevimontaža; U isto vrijeme kako bi se osigurala zaobljenost cijevi;

 

(3) matica, čahura je postavljena u cijev, prednji rub čahure (mali kraj) od otvora cijevi najmanje 3 mm, a zatim cijev u montažat otvor na tijelu konusa, vrh do;

 

(4) Polako zategnite maticu, okrenite cijev dok se ne pomjeri, a zatim zategnite maticu 2/3 do 4/3 puta;

 

(5) Otvorite i provjerite da li je plašt urezan u cijev i da li je položaj ispravan. Jakna ne smije imati aksijalno pomicanje, već malu rotaciju;

 

(6) Zategnite maticu nakon prolaska pregleda.