Sve kategorije
EN

Početna>Vijesti>Industrijska dinamika

Načini spajanja hidrauličnog crijeva

Vrijeme: 2022-06-08 Hits: 18

Prilikom usklađivanja hidrauličnog crijevamontaža sa drugom opremom, to je najkritičniji korak da se osigura zaptivanje između hidrauličnog i gumenog creva. Pogledajmo ukratko u nastavku:

 

1. Način spajanja i brtvljenja hidrauličnog crijeva montaža i gumeno crijevo -- unutrašnji i vanjski navoj brzemontaža treba spojiti gumenim crijevom tek nakon prijelaza montaža ili konverziju montaža se koristi.

 

2. Hidraulično crijevo montaža i način zaptivanja priključka crijeva -- bez obzira na to postoji mnogo vrsta crijevamontaža, prema vrsti crijevamontaža da odaberete kako ćete koristiti prijelazmontaža. Ako je crijevo obična cijev za vodu, koristit će se prijelaz montaža, jedan kraj unutrašnjeg zuba, cijev, a zatim fiksiran stezaljkom za crijevo. Ako su dva kraja crijeva unutrašnji zupci, onda je prijelaz montaža je unutrašnji i spoljašnji zub. Ako su oba kraja crijeva vanjski zupci, ono bi trebalo biti ravno s prijelaznim spojem, unutrašnjim zupcima.

 

3. Hidraulično crijevomontaža i način brtvljenja spoja gumenog crijeva - opća hidraulička brza izmjena montaža, je da izdrži visoki pritisak, tako da, u većini slučajeva je korištenje cijevi pod visokim pritiskom, većina dva kraja cijevi je za unutrašnje zube, tako da bi trebalo biti u mogućnosti da se direktno poveže.

 

4. Hidraulično crijevo montaža i način brtvljenja spoja gumenog crijeva -- kao kod hidraulike montaža, nije zapečaćen drugim gumenim prstenovima, a sam proizvod je na jednom kraju konkavan, na drugom konveksan i može se potpuno zatvoriti nakon spajanja.

 

 

Način povezivanja

 

1. Priključak - opseg pritiska: 250 -- 800 Bar; Primjenjivi raspon veličina čeličnih cijevi: 4-42 mm; Odgovarajući materijal: ugljični čelik i nehrđajući čelik.

 

Cijev tipa čauramontaža sastoji se od tri dela:montaža , rukav i navrtka. Kada se čahura i čaura navrtke umetnu u montaža tijelo na čeličnoj cijevi, kada je matica zategnuta, vanjska strana prednjeg kraja čahure pričvršćena je za površinu konusa montaža, a unutrašnja ivica je ravnomjerno urezana u bešavnu čeličnu cijev kako bi se formirala efektivna brtva.

 

Prednosti: široko korišteno zrelo; Relativno niska cijena komponenti; Nisu potrebne posebne mašine.

 

Nedostaci: pogodan samo za cijev ispod 42 mm; Nije prikladno za cijevi tankih stijenki; Tokom ugradnje potreban je veliki prostor za ugradnju i obrtni moment; Nije pogodno za visoke sigurnosne uslove; Ne može se koristiti u uslovima jakih vibracija, udara i pulsiranja.

 

2.JIC thread 37-stepen montaža priključak - opseg pritiska :420 Bar (250 Bar, 100 Bar); Primjenjivi raspon veličina čeličnih cijevi: 6-38 mm; Primjenjivi materijali: ugljični čelik, nehrđajući čelik, mesing, legure bakra itd.

 

JIC Zglob od 37 stepeni se sastoji od tri dela:montaža, čaura i matica. Kada se čahura i matica umetnu u čeličnu cijev, kraj čelične cijevi se formira pomoću uređaja za širenje, a zatim se tijelo spoja i matica zategnu i zabrtve krutom zaptivkom s konusnom kontaktnom površinom i O-prstenom.

 

Prednosti: široko korišteno zrelo; Širok raspon primjenjivih materijala; Jednostavna i praktična instalacija; Ponovljeno rastavljanje i montaža.

 

Nedostaci: pogodan samo za cevni priključak ispod 38 mm; Nizak nazivni pritisak (osim DNV standarda); Nije prikladno za cijevi s debelim zidom; Potrebna oprema za raspaljivanje na kraju.

 

3. Walform - Raspon pritiska: 250 -- 800 Bar; Primjenjivi raspon veličina čeličnih cijevi: 4-42 mm; Primjenjivi materijali: ugljični čelik, nehrđajući čelik, legura bakra, itd.

 

Walform veza je alternativa povezivanju kartica - rukav. Nakon ženskog rukava u čeličnu cijev, oprema za formiranje na kraju čelične cijevi se automatski ekstruzionim kalupom, u brtveni prsten, a zatimmontaža i zatezanje matice, kroz montaža tijelo i formirajuća površina krute zaptivke i brtvenog prstena.

 

Prednosti: Nizak obrtni moment i sigurna instalacija; Proces proizvodnje je brz i jednostavan; Napredna tehnologija bez curenja; Ponovljeno rastavljanje i montaža.

 

Nedostaci: pogodan samo za cijev ispod 42 mm; Potreban je kraj opreme za oblikovanje.

 

4. Priključak za zavarivanje utičnice - opseg pritiska: 420 Bar (samo za male prečnike cevi); Primjenjivi raspon veličina čeličnih cijevi: 6-150 mm; Odgovarajući materijal: ugljični čelik i nehrđajući čelik.

 

Priključak za zavarivanje utičnice je cijev u tijelo ventila za zavarivanje, oblikovanje i spoj s unutarnjim navojem sličan izgledu.

 

Prednosti: široka upotreba; Niska cijena komponenti; Napredna tehnologija bez curenja; Jednostavno povezivanje za niskonaponske sisteme.

 

Nedostaci: Potrebni su kvalificirani zavarivači; Potrebna oprema za zavarivanje, dobra ventilacija i mjere zaštite od požara; Zahtijevaju posebno čišćenje i antikorupcijski tretman; To će dovesti do zagađenja životne sredine.

 

5. Priključak za sučeono zavarivanje - opseg pritiska: 500 bara (samo za male prečnike cevi); Primjenjivi raspon veličina čeličnih cijevi: 6 -- 608 mm; Odgovarajući materijal: ugljični čelik i nehrđajući čelik.

 

Postoje prirubnički spojevi za sučeono zavarivanje i sučeoni zavar montaža veze.

 

Prednosti: široka upotreba; Niska cijena komponenti; Napredna tehnologija bez curenja; Jednostavno spajanje cijevi na cijev.

 

Nedostaci: Potrebni su kvalificirani zavarivači; Potrebna oprema za zavarivanje, dobra ventilacija i mjere zaštite od požara; Zahtijevaju posebno čišćenje i antikorupcijski tretman; To će dovesti do zagađenja životne sredine.