Sve kategorije
EN

Početna>Vijesti

Uvođenje hidrauličnih armatura tipa rukava

Vrijeme: 2022-03-28 Hits: 10

Opis stezne čahure fitinge princip

Princip povezivanja cijevnog spoja tipa čahure je da oštra unutarnja ivica čahure postupno usijeca u vanjski zid čelične cijevi pod djelovanjem progresivno povećavajućeg momenta zatezanja, kako bi se postigla svrha spajanja cijevne spojnice s pouzdanim zaptivanje. Bajonet fitinge imaju sljedeće prednosti

1. Jednostavna struktura, pouzdane performanse brtvljenja, jednostavan za korištenje, odlična proizvodnja, lagan i lijep izgled

2. Bez brtve, bez zavarivanja, ušteda materijala, ponovljena montaža i demontaža performanse su dobre.

3. The influence of pipeline impurities on system performance is reduced because the clamp casing joint is not welded. Therefore, the clamp sleeve type pipe joint is increasingly widely used in the oil, gas as the medium of hydraulic and pneumatic equipment pipeline, especially suitable for burning danger, high altitude work and frequent assembly and disassembly occasions.

Struktura tipa rukava hidraulični fitinge

Struktura rukava hidraulični fitinge uglavnom se sastoji od a fitinge tijelo sa konusnom rupom od 24°, čahurom sa oštrim unutrašnjim rubom i navrtkom sa efektom pritiska. Prilikom zatezanja matice, čahura se gura u otvor konusa od 24°, a zatim se deformiše, tako da se rezna ivica čahure urezuje u čeličnu cijev i formira kružni žljeb za sečenje, kako bi imao ulogu brtvljenja. Budući da je jakna elastična, može izdržati veće udarce i igrati ulogu u sprječavanju labavosti.

Ugradnja stezne čahure fitinge 

1.Saw off the appropriate length of seamless steel tube and remove burrs at the port. The end face of the pipe should be okomito prema osi s tolerancijom kuta manjom od 0.5°. Ako cijev treba savijatid, dužina ravne linije od kraja cijevi do dijela za savijanje ne smije biti manja od tri puta dužine matice.

2. Pokrijte maticu i rezni prsten na bešavnoj čeličnoj cijevi. Uvjerite se da je matica and rukav ugrađuju se u suprotnom smjeru.

3. Nanesite ulje za podmazivanje na navoje i čahure prethodno montiranog fitinge tijelo, umetnite cijev u fitinge tijelo (cijev treba umetnuti do kraja), i zategnite maticu.

4. Zategnite maticu do rukav uhvati cijev. Prekretnica se može osjetiti povećanjem zateznog momenta.

5. Nakon dostizanja tačke pritiska, zategnite steznu maticu 1/2 okreta.

6. Uklonite prethodno sastavljeno fitinge tijelo i provjerite ugradnju ruba rukava. Vidljivi izbočeni pojas mora ispuniti prostor krajnje strane čahure. The rezni prsten može se lagano rotirati, ali ne i aksijalno gurnuti.

7. Tkonačna instalacija, stvarna instalacija fitinge navoj tela premazan uljem za podmazivanje, a matica zavrtnja sa silom zatezanja se može osetiti dok se povećanje, a zatim zatezanje 1/2 kruga instalacija ne završi. Utičnica fitinge treba očistiti iznutra i izvana fitinge povezan sa utičnicom tokom instalacije. Mlaznica mora biti glatka polirana, a površina ne smije imati neravnine, konkavne i konveksne površine. I ne bi trebalo biti savijanja na ugrađenom dijelu cijevi i utičnice fitinge, inače će doći do curenja na spoju između utičnice fitinge i čeličnu cijev. Bolje je koristiti cijev od jednolikog materijala na oba kraja spoja stezne čahure, što može efikasno spriječiti curenje.


Nakon što je čelična cijev umetnuta u tijelo spoja čahure, intenzitet pričvršćivanja čahure ne smije biti prevelik. Rukav treba korak po korak zašrafiti na rep ili 2/3 navoja, a zatim se čahura može zategnuti ključem.