Sve kategorije
EN

Početna>Vijesti

Analiza uzroka curenja armature visokotlačnih crijeva

Vrijeme: 2022-04-07 Hits: 10

Razlozi curenja gumenih cijevi pod visokim pritiskom fitinge su kako slijedi: "prstenasto" starenje ili deformacija koja rezultira curenjem; „Prsten“ uređaj nije dovoljan da dovede do neujednačenog pritiska ili je „prsten“ presečen prilikom spajanja dve ravni da bi došlo do curenja; Nepotpuni "prsten" dovodi do gubitka elastičnosti što dovodi do curenja. The molding; Utor za brtvljenje je previše dubok i formiran. Curenje. Da bi se smanjila dubina utora, potrebno je od ogrebotine odabrati prsten "" istog vanjskog prečnika i debljeg presjeka, ili zaptivnu površinu izrezati ili izbrusiti žlijebom, tako da " "prsten ima dovoljno elastična deformacija (skupljanje bi općenito trebalo biti između N 0.35-0.65 mm). Za curenje cijevi fitinge koristeći gumene limove otporne na ulje, filc, ploču od mekog čelika, kombinovane brtve ili zaptivke, bez obzira na sirovine, provjerite zaptivke na oštećenja, deformacije, starenje i hrapavost, a zatim poduzmite odgovarajuće mjere.

Problem sa spojem creva visokog pritiska

(1) Prilikom kretanja ili zaustavljanja, crijevo ne smije biti pretjerano savijeno, niti se smije savijati u korijenu, počevši od najmanje 1.5 prečnika;

(2) Kada se gumeno crijevo pomakne do stupa, ono ne smije biti previše zategnuto i treba biti relativno labavo.

(3) pokušati spriječiti promjenu i deformaciju gumenog crijeva;

(4) Gumeno crijevo treba biti što dalje od dijelova koji zrače toplinom, a toplotnu izolacijsku ploču treba koristiti kada je to potrebno.

(5) Treba spriječiti vanjska oštećenja gumenog crijeva, kao što je dugotrajni sukob sa izgledom dijelova u radu.

(6) Kada sama težina crijeva uzrokuje deformaciju od pregrijavanja, treba postaviti oslonac.