Sve kategorije
EN

Početna>Vijesti

Klasifikacija hidrauličnih armatura

Vrijeme: 2022-07-01 Hits: 6

tipovi hidraulične armature

NPTF konusni navojfitinge

Opis: Ovo je suhi zaptivni navoj; To je domaći konusni navoj cijevi za transport lož ulja. Može se koristiti za oba kraja vanjskog navojafitinge i kraj unutrašnjeg navojafitinge. NPTF vanjski navoji mogu biti opremljeni unutarnjim navojima NPTF, NPSF ili NPSM. NPTF spojevi su slični BSPT spojnicama, ali nisu zamjenjivi. Većina veličina navoja ima različit nagib i ugao profila od 60°, dok BSPT navoji imaju profilni ugao od 55°.


JIC37°konus Ugao unutrašnji navojfitinge

Opis: 37°Konusni ugao (JIC) Društvo automobilskih inženjera (SAE) navodi da 37°konus Ugao ili držač konusa se može koristiti za hidraulične cjevovode visokog pritiska. Ova vrstafitingese često naziva JICfitinzi ili JIC adapter. JIC vanjski navoj je ravan navoj može se uskladiti samo sa JIC unutrašnjim navojem, JIC vanjski navoj je ravan navoj i ima 37°konusna površina sjedišta, JIC unutrašnji navoj je ravan navoj i ima 37°konusna površina sjedišta. Pečat se formira na 37°konusna površina sjedišta. Neke veličine navoja su iste kao SAE45°konusni navoj. Ugao konusa treba pažljivo izmjeriti da se razlikuje.

 

1 (10)


SAE 45°konusni muski navoj adapter

Opis: SAE(45°Konusni ugao) Ovo je izraz koji se koristi za cijevfitinge sa 45-om°konus Ugao ili konusno sjedište. To obično koriste meke bakrene cijevi fitinge jer se materijal može lako obraditi na 45°Ugao. Ovofitinge pogodan je za aplikacije niskog pritiska kao što su vodovi za gorivo i rashladni vodovi. SAE 45°konusni vanjski navoj može se uskladiti samo sa SAE 45°taper internal thread. SAE external threads are straight threads with 45°konusno sjedište. SAE unutrašnji navoji su takođe ravni navoji i imaju 45°konusni nosač. Pečat se formira na 45°konusna površina sjedišta. Neke veličine konca su iste kao SEA 37°konusni navoj. Ugao konusa treba pažljivo izmjeriti za rad zone.

 

O-prsten za zaptivanje krajnjeg navojafitinge

Napomena: spoljni navoj krajnjeg zaptivača O-prstena može se uskladiti samo sa unutrašnjim navojem završne brtve O-prstena, spoljašnji navoj je ravan navoj sa O-prstenom; Unutrašnji navoj je ravan navoj sa zaptivnom čelom, spoljni navoj je zapečaćen na O-prstenu, a unutrašnji navoj je zapečaćen na zaptivnoj čeonoj strani.

 

1 (39)


O-prsten ravna brtva fiksni vanjski navoj fitinge

Napomena: Kada je o-prsten na vanjskom navoju fitinge je u kontaktu sa ravnim na unutrašnjem navojufitinge za formiranje brtve, elastomerna zaptivka se može koristiti u hidrauličkom sistemu za kontrolu curenja, au slučaju curenja proof funkcija je vrlo važna, ova vrsta cijevifitinge može biti korišteno.

 

cevni spoj tipa potisne čahure

Napomena: Tip potisne čahure fiksni vanjski navojfitinge može se uskladiti samo sa maticom sa unutrašnjim navojem tipa potisne čahure i potisnom čahurom. Vanjski spoj je ravan navoj sa 24°konusno sjedište. Glava unutrašnjeg navoja je ravni navoj sa potisnom čahurom kao zaptivnom površinom. Brtva se formira između potisne čahure i 24°cone seat of the external thread joint, and between the pressure sleeve and the inner pipe of the internal threadfitinge.