Sve kategorije
EN

Početna>Vijesti

Vrste hidrauličnih armatura

Vrijeme: 2022-04-07 Hits: 7
1) NPTF konusni navoj adapter

Opis: Ovo je suhi zaptivni navoj; To je domaći konusni navoj cijevi za transport lož ulja. Može se koristiti za oba kraja vanjskog navoja fitinge i kraj unutrašnjeg navoja fitinge. NPTF vanjski navoji mogu biti opremljeni NPTF, NPSF ili NPSM unutrašnjim navojima. NPTF spojevi su slični BSPT spojnicama, ali nisu zamjenjivi. Većina veličina navoja ima različit nagib i ugao profila od 60°, dok BSPT navoji imaju ugao profila od 55°.

slika

2)JIC37° konus Unutrašnji navoj adapter

Opis: Ugao konusa od 37° (JIC) Društvo automobilskih inženjera (SAE) navodi da se konusni ugao od 37° ili držač konusa mogu koristiti za hidraulične cevovode visokog pritiska. Ova vrsta adapter se često naziva JIC adapter. JIC vanjski navoj je ravan navoj može se upariti samo sa JIC unutrašnjim navojem, JIC vanjski navoj je ravan navoj i ima površinu sjedišta konusa od 37°, unutrašnji navoj JIC je ravni navoj i ima 37° konusna površina sjedišta. Brtva se formira na površini sjedišta konusa od 37°. Neke veličine navoja su iste kao SAE45° konusni navoj. Ugao konusa treba pažljivo izmjeriti kako bi se razlikovalo.

slika

3)SAE 45° konusni adapter sa spoljnim navojem

Opis: SAE (ugao konusa od 45°) Ovo je izraz koji se koristi za spojeve cijevi sa uglom konusa od 45° ili sjedištem konusa. Meke bakrene cijevi obično koriste ovaj spoj jer se materijal može lako obrađivati ​​pod kutom od 45°. Ovaj spoj je pogodan za aplikacije niskog pritiska kao što su vodovi za gorivo i rashladni vodovi. SAE 45° konusni vanjski navoj može se uskladiti samo sa SAE 45° konusnim unutarnjim navojem. SAE vanjski navoji su ravni navoji sa konusnim sjedištem od 45°. SAE unutrašnji navoji su takođe ravni navoji i imaju konus od 45°. Brtva se formira na površini sjedišta konusa od 45°. Neke veličine navoja su iste kao i SEA konusni navoj od 37°. Ugao konusa treba pažljivo izmjeriti za rad zone.

slika

4) O-prsten za zaptivanje krajnjeg navoja adapter

Napomena: spoljni navoj krajnjeg zaptivača O-prstena može se uskladiti samo sa unutrašnjim navojem završne brtve O-prstena, spoljašnji navoj je ravan navoj sa O-prstenom; Unutrašnji navoj je ravan navoj sa zaptivnom čelom, spoljni navoj je zapečaćen na O-prstenu, a unutrašnji navoj je zapečaćen na zaptivnoj čeonoj strani.

slika