Sve kategorije
EN

Početna>Vijesti

Definicija BSP niti

Vrijeme: 2022-05-19 Hits: 4

Definicija BSP niti

Navoj je osnovni konstruktivni oblik mehaničkih dijelova koji se koristi za pričvršćivanje, povezivanje, zabijanje i prijenos pomaka. Postoji mnogo vrsta niti, a metode označavanja niti i kodovi različitih zemalja nisu u potpunosti konzistentni.

 

Standardno za navoje crijeva od 1 inča

Britanska prijetnja cijevid(BSP) izveden je iz britanske zajedničke niti (također poznate kao britanska Wyethova nit). Kombinacija britanske serije cijevi sa zajedničkim navojem i oblika zuba navoja (oblika zuba) postavlja osnovne dimenzije britanskog cijevnog navoja.

Trenutno je IS usvojio standard inčnog navojaO standard, najnoviji ISO standard za navoj cijevi podijeljen je na nezapečaćeni cijevni navoj ISO228-1:2000 i zapečaćeni cijevni navoj ISO7-1:2000 dva različita standarda. Među njima, ISO7 je prvi put formuliran 1955. godine, ISO228 je prvi put formuliran 1978. godine. Pored Sjedinjenih Država, većina industrijskih zemalja u svijetu ima referencu ili ekvivalent za usvajanje ova dva standarda za razvoj vlastitih standarda navoja cijevi

Način ugradnje za cijevne navoje od 2 inča

Postoje dvije metode spajanja za inčne zaptivanje navoja cijevi, "stup/konus" i "konus/konus". Dvije vrste inčnih navoja cijevi za brtvljenje koriste različite mjerne prstenove (cilindrične prstenaste mjerne mjere i konusne prstenaste mjerne mjere) i mjerne mjere za čepove (osnovna ravnina je u različitom položaju, a dvije referentne ravnine su razmaknute do pola zuba). Evropske zemlje uglavnom koriste konac za spajanje "stub/konus"; dok neevropske zemlje uglavnom koriste konus za spajanje "konus/konus". Prije 1994. godine, ISO standard za britanski navoj za zaptivanje cijevi i njegov standard za mjerenje su dizajnirani prema sistemu spajanja "konus/konus". Nakon 2000. godine, ISO standard britanskog zaptivnog cijevnog navoja i njegov mjerni standard su dizajnirani prema sistemu spajanja "stub/konus".

 

Britanski zaptivni cevni navoj je opštenamenski navoj za zaptivanje cevi, koji se koristi za dodavanje zaptivnog materijala u navoj. Karakterizira ga relativno niska cijena i umjerena preciznost obrade. Bez zaptivnog dodavanja ne može se osigurati da je navoj zaptivnog spoja suhi navoj za zaptivanje cijevi. U sistemu inčnih cevnih navoja nema suvog zaptivnog navoja. Zaptivanje cijevnog navoja ima mehaničku vezu i zaptivanje dvije glavne funkcije: a nebrtveni cijevni navoj ima samo mehaničko spajanje jednu funkciju. Zbog upotrebe zaptivnog cijevnog navoja, točnosti obrade, montaže i tehnologije testiranja, trenutni standard za navoj cijevi ne može osigurati da svi dijelovi navoja koji zadovoljavaju standard mogu biti zapečaćeni.