Sve kategorije
EN

Početna>Vijesti

Opis standarda hidrauličkih armatura II

Vrijeme: 2022-07-05 Hits: 3

Japanski standard

U Japanu postoje dvije vrste cijevifitinge obično se koristi

(1) SveKOmatsu jedinice koriste spojnice sa 30°konusno sjedište i metrički fini navoj. Sve prirubnice su tipa 61 ili 62 (osim -10*). (2) Većina druge japanske opreme koristi spojeve sa 30°konusno sjedište i britanski standardni ravni navoj, poznatiji kao JIS (japanski industrijski standard) fitinzi. Ovi spojevi nisu zamjenjivi sa inčnim spojnicama jer su njihovi konusi u suprotnim smjerovima. Sve prirubnice su tipa 61 ili 62 (osim -10*).

 

1 (79)

Japanski 30°konus Ugao ravni navoj

Opis: Japanski 30°Konusni kutni spoj sa vanjskim navojem može se uskladiti samo sa japanskim 30°konus Ugao unutrašnji navoj. I unutrašnji i vanjski navoj su ravni navoji sa 30°konusno sjedište. Pečat se formira na 30°konusno sjedište. Teme na 30°Konusni ugaoni spojevi proizvedeni u Japanu su u skladu sa standardom JIS B 0202 i isti su kao BSPP navoj. I Britanci i Japanci fitinge imaju 30°konusno sjedište, ali nisu zamjenjive jer je britansko konusno sjedište suprotno japanskom konusnom sjedištu.

1 (39)

Japanski 30°konusni navoji cijevi

Opis: japanska konusna cijevfitinge i BSPT (konusni navoj)fitinge potpuno su isti i potpuno zamjenjivi. Japancifitinge nema 30°konusni ugao, tako da se ne može ugraditi sa BSPP unutrašnjim navojem. Ovaj navoj je u skladu sa standardom JIS B 0203 i isti je kao BSPT navoj. Brtva japanske konusne cijevi s navojemfitinge formira se na navoju.

 Loose 30°konusni ravni navoj

Opis: Komatsu tip 30°konusni ugaoni spoj ravnog navoja i Japan 30°konusni Ugaoni ravni navojfitinge osim razlike u niti, ostali aspekti su potpuno isti. Mali labavfitinge usvojiti metrički fini navoj, koji je u skladu sa standardom JIS B 0207. The loosefitinge je zapečaćena na 30°konus Angle.

Labava prirubnicafitinge

Napomena: labava prirubnicapriključci za crijeva sličan je SAE 61 prirubničkom spoju i potpuno je zamjenjiv. Veličine o-prstenova različitih prirubnica su različite. Prilikom zamjene labavih prirubnica prirubnicama u obliku SAE, uvijek koristite SAEO-prstenovi u obliku.