Sve kategorije
EN

Početna>Vijesti

Kako se nositi sa curenjem ulja iz hidrauličnih mašina

Vrijeme: 2022-09-02 Hits: 5

Prije svega, rasteretite radni sto ispod klipnjače, odvijte cijevfitinge cijevi za ulje (u radu to je uljna cijev u povratu), te ispustite hidrauličko ulje u hidrauličnom cilindru. Cijevfitinge na vrhu bazena za odabir ulja se odvrne kako bi se omogućilo da ulje teče natrag u bazen za ulje.

 

Odvrnite glavu cilindra ispod klipnjače i pomoću alata za izvlačenje igle izvucite vodeću čahuru, koja ima dvije M8 ​​navojne rupe, iz hidrauličnog cilindra.

Vanjska ivica vodeće čaure je napravljena od dva O-prstena unutrašnjeg prečnika 160 i prečnika preseka 5.7. Unutrašnja rupa je 110 mali Y gumeni zaptivni prsten.

 

Klipnjača curi ulje na povratnom putu, što treba da zameni 110 mali Y gumeni zaptivni prsten.

 

Prilikom ugradnje malog Y gumenog zaptivnog prstena, treba imati na umu da rub zaptivnog prstena treba biti sa uljem pod pritiskom, a rub zaptivnog prstena treba biti gore. Mali Y gumeni zaptivni prsten, kada raste pritisak ulja, usna se otvara, tako da se usna i zaptivna površina zaglavljuju bliže, kako bi se poboljšala sposobnost brtvljenja. Dakle, ovdje treba biti oprezan da se ne pretvarate suprotno. Ova strana vodeće čahure sa dvije M8 ​​navojne rupe je okrenuta prema dolje.

 

Budući da rub zaptivke mora biti okrenut prema gore, teže je umetnuti vodeću čahuru u klipnjaču. Ovde treba obraditi čahuru, spoljni prečnik čaure je 109.8 mm, unutrašnji prečnik čaure je 90-100 mm, debljina zaptivnog prstena 2-5 puta, a najbolje je da ne prelazite visinu čauru za vođenje, odaberite 30-50 mm. Ovdje također ovisi o situaciji ikošenja glave klipnjače, u čahuri na jednom kraju skošenja automobila.

 

Zakosite čahuru kroz ovu glavu u vodeću čauru (kraj zaptivnog prstena nije ivica, odnosno strana vodeće čaure sa rupom sa navojem u njoj), tako da čaura pritisne ivicu zaptivke prsten. Zatim vodeća čaura zajedno sa čahurom u klipnjaču, klipnjača u vodeću čahuru, čaura van, zatim je čaura završila svoju misiju.