Sve kategorije
EN

Početna>Vijesti

Pitanja koja zahtijevaju pažnju o hidrauličnom crijevu

Vrijeme: 2022-06-30 Hits: 3

Pitanja kojima je potrebna pažnja o hidraulicnom crevu

(1). Unutrašnji prečnik cevi: unutrašnji prečnik creva.

 

5e382535f80241631884df7280201ad4

(2). Treba obratiti pažnju na sljedeće stavke u korištenju i dizajnuhidraulični crijevo:

1, radijus savijanja crijeva ne smije biti premali, općenito ne smije biti manji od vrijednosti navedene u "tehničkim karakteristikama sklopa hidrauličnog crijeva". Spoj između sklopa crijeva i spoja cijevi mora imati ravan presjek koji nije manji od dvostrukog vanjskog promjera cijevi.

2. Treba uzeti u obzir dužinu sklopa crijeva da će se dužina crijeva skupiti i deformirati nakon što ulje pod pritiskom prođe, a općenito skupljanje je 3~4% dužine cijevi. Stoga, prilikom ugradnje sklopa crijeva, nije dozvoljeno da bude u čvrstom stanju.

3, sklop gumenog crijeva u instalaciji treba osigurati da nema torzijske deformacije. Zglobna osovina crijeva treba biti postavljena u ravnini koja se kreće što je više moguće kako bi se izbjeglo oštećenje crijeva kada se dva kraja pomiču zajedno.

4, gumeno crijevo treba izbjegavati kontakt i trenje s dijelovima oštrog kuta na strojevima, kako ne bi oštetili cijev.

 

852e96a667ca19b5d487d9ced0f7b624

(3) sigurnosne mjere: kako bi se osigurala sigurna i pouzdana upotreba sklopa gumenog crijeva, posebnu pažnju treba obratiti na sljedeće stavke.

1. Pritisak: radni pritisak određen crevom ne bi trebalo da bude manji od maksimalnog pritiska sistema u normalnim okolnostima. Samo u slučaju retke upotrebe dozvoljeno je povećanje od 20%; Za čestu upotrebu, često se savijajte i uvijajte da biste smanjili za 40%. Ako je udarni pritisak sistema veći od navedenog radnog pritiska creva, životni vek hidrauličnog creva se smanjuje i može doći do nezgoda sa ličnom opremom.

2, temperatura: temperatura tekućine i temperatura okoline, bilo stabilna ili trenutna, ne smiju prelaziti temperaturnu granicu crijeva, temperatura je niža ili viša od preporučene temperature crijeva, može smanjiti performanse crijeva, uzrokujući oštećenje na crijevo, što dovodi do curenja.

3, kompatibilnost s tekućinom: tekućina u crijevu treba biti u skladu s odredbama "upotrebe" u uzorku proizvoda. Upotreba izvan propisa ne može garantirati vijek trajanja i sigurnost cijevi.

4, odgovarajući krajnji priključak: jer je priključak matice zgodan, jeftin i široko se koristi, ali u slučaju velikih vibracija, da biste u potpunosti razmotrili problem otpuštanja matice, uzmite plavu vezu.