Sve kategorije
EN

Početna>Vijesti

Održavanje rotacijskih armatura

Vrijeme: 2022-08-23 Hits: 4

Rotaryfittings je važan zaptivni uređaj za dinamički i statički prijenos fluida u opremi. Zbog dugotrajnog rada opreme, brtva rotacionog spoja će se pojaviti istrošeno, oštećeno i curi. Stoga je posebno važno provoditi potrebno svakodnevno održavanje rotacijskih armatura. Uglavnom sa sljedećih aspekata:

NPT MALE

1. Bubanj i cijev rotirajućih fitinga iznutra treba održavati čistima. Posebnu pažnju treba posvetiti novoj opremi. Moraju se dodati filteri kako bi se izbjeglo abnormalno trošenje rotirajućih spojnica uzrokovano stranim tijelima.

2. Budući da se mašina ne koristi duže vrijeme može dovesti do kamenca i rđe unutar rotirajućih spojnica, obratite pažnju na pojavu zaglavljivanja ili kapanja ako se ponovo koristi.

3. Sa uređajem za ubrizgavanje ulja, molimo Vas da redovno ulijevate ulje, kako biste osigurali pouzdanost rada ležajeva rotirajućih spojnica.

4. Rotacioni priključci fluidnog medijuma treba da postepeno stvaraju temperaturu kako bi se izbegla brza promena temperature.

ORFS ŽENSKO RAVNO SJEDALO

5. Provjerite stanje habanja i promjenu debljine zaptivne površine zaptivke (općenito normalno habanje je 5-10 mm); Promatrajte trag trenja zaptivne površine da vidite ima li problema kao što je prekid u tri tačke ili ogrebotina. Ako postoji bilo koje gore navedeno stanje, treba ga odmah zamijeniti.

6. Sa rotirajućim spojnicama treba pažljivo rukovati, strogo zabranjeno od udaraca, kako se ne bi izgubila spojna komponenta.

7. Stranim materijama nije dozvoljeno da uđu u rotacione armature. Uređaj za pričvršćivanje i zaustavljanje ne smije se olabaviti ili otpasti.

8. Rotacione armature ne rade dugo u praznom hodu.