Sve kategorije
EN

Početna>Vijesti

Vrste hidrauličnih cijevnih spojnica

Vrijeme: 2022-07-27 Hits: 3

Hidraulični cijev je dio koji povezuje cijev za ulje visokog pritiska i cijev za ulje visokog pritiska u hidrauličnom sistemu. Hidraulički cijevni fitinzi mogu se podijeliti na hidrauličko crijevo, kuglasti ventil visokog pritiska, brzu spojnicu, cijevne spojnice tipa spojnice, cijevne spojnice za zavarivanje, crijeva za visoki tlak, cijevne spojnice prijelaznog tipa, trosmjerne cijevne spojnice, nestandardne cijevne spojnice, cijevne spojnice sa proširenim tipom, cijevne spojnice pod pravim kutom , rotirajući spojevi za cijevi, brzi spoj, spojevi za cijevi od nehrđajućeg čelika, bakarni spoj

 

1 (57)

Najveća i najznačajnija razlika je u tome što je hidraulički pritisak iznenađujuće veliki hidraulički cevni fitinzi, hidraulične cevi su iznenada pukle, a uticaj ulja je veoma velik.

Specijalne armature se ne mogu zameniti običnim, jer hidraulički pritisak može da izdrži veliki pritisak, obični pritisak vazduha do 0.5 je već brz.

 

1 (13)

Priključci za brzu promjenu, jedan je sa nepovratnim ventilom, jedan je bez nepovratnog ventila. Primjenom jednosmjernog ventila, kraj jednosmjernog ventila je povezan sa izvorom zraka, kada je isključen, jednosmjerni ventil se automatski zatvara, kada je povezan, pokretni krajnji naprstak otvara jednosmjerni ventil. Samozaključavanje je upotreba čelične kuglice ugrađene u žljeb, au isto vrijeme pomoću "konusno-cilindrične" čahure za zaključavanje čelične kuglice.